Erven en nalaten

U leeft en maakt keuzes. Het is ook belangrijk voor u dat u zaken regelt, omdat u wilt dat uw wensen kenbaar zijn. De wet regelt een aantal zaken. Als u een eigen stempel wilt drukken dan kan dat. U kunt met ons bespreken wat u allemaal geregeld wilt hebben.

Nalaten

Het is één van onze speerpunten. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden om fiscaal gunstig uw vermogen over te laten gaan naar een volgende generatie. Het is aan te raden om de verschillende invalshoeken van het erfrecht en de belastingen te onderzoeken.

Executeur

Een executeur is iemand die zorg uit handen neemt na het overlijden; een vertrouwenspersoon die met alle partijen het beste voor heeft. Wij vervullen deze rol graag voor u. Door onze ervaring met het executeurschap zijn wij bekend met alle benodigde instanties.

Verklaring van erfrecht

Na het overlijden van een dierbare, kunt u bij ons op kantoor terecht voor het opstellen van een verklaring van erfrecht. Wij onderzoeken wie de wettelijke erfgenamen zijn. Daarnaast zien wij of iemand een testament heeft opgesteld. Als dit het geval is dan vragen wij dat voor u op. Als er huwelijkse voorwaarden zijn, dan worden deze meegenomen om te zien of dit van invloed is op de nalatenschap. Met een verklaring van erfrecht kunt u bijvoorbeeld bij de bank terecht.

Nalatenschappen

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van nalatenschappen. Vanuit onze persoonlijke interesse in mensen zorgen wij voor de afwikkeling van een nalatenschap of een erfenis. Wij begrijpen dat u daar emotioneel bij betrokken bent. Dat respecteren wij. Bij nalatenschappen komen veel zaken naar boven die geregeld moeten worden. Het is soms nodig om een ander wellicht wat zakelijker te bekijken. Daarmee worden fiscale en financiële problemen voorkomen.

Het is belangrijk om voor het aanvaarden van een nalatenschap contact met ons op te nemen. Dit omdat een nalatenschap ook negatief kan uitpakken. Wij vertellen u graag welke keuzes u hebt.

Thuis

Het is voor u wellicht fijner om in een vertrouwde omgeving te praten. Het is voor ons geen enkel probleem om bij u thuis te komen. Ook het bezoek aan een ziekenhuis of hospice hoort bij onze dienstverlening.

Onderdelen op deze pagina
  • Nalaten
  • Executeur
  • Verklaring van erfrecht
  • Nalatenschappen
  • Thuis
zomer notaris hengelo erven en nalaten