Huis en hypotheek

Wanneer u een huis koopt of een nieuwe hypotheek afsluit moet u naar de notaris. Wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt. Wij adviseren u graag over het koopcontract en alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis.

Bent u van plan een huis te kopen of hypotheek af- of over te sluiten? Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Huis kopen

Het kopen van een huis is spannend. Vandaar dat begeleiding en uitleg belangrijk is. Zomer notariaat helpt u bij het aankopen van een woning. Of het nu om een gezellige eengezinswoning gaat of om een hip nieuwbouw appartement. Bij ons bent u altijd aan het juiste adres.

Wij leggen u precies uit hoe het proces loopt en welke stappen genomen moeten worden. Zo wordt de woning ook daadwerkelijk op uw naam gezet. Dat is het einddoel. Daar hoort een “akte van levering” bij. Die wordt ondertekend aan het einde van het proces. Dan is de woning ook echt van u.

In een vroeg stadium kunnen wij alvast met u meekijken. Een voorlopig koopcontract is namelijk helemaal niet voorlopig. Vraag ons gerust om advies.

Huis verkopen

Een huis verkopen heeft een andere dynamiek dan een huis kopen. De kopers beslissen over het algemeen de keuze van de notaris.

Uiteraard zorgen wij zowel voor u als verkoper, als voor de koper, dat het proces goed loopt. Dat u op de hoogte gehouden wordt van de alle stappen. Daarnaast kunt u bij ons altijd terecht voor vragen over andere onderwerpen.

Hypotheek

Bij het aankopen van een huis hoort vaak een hypotheek. Een hypotheek is een bijzonder soort lening van de bank of hypotheek verstrekker. De bank wil graag zeker weten dat de woning die u gaat kopen ook daadwerkelijk op uw naam staat voordat zij u een lening geven. De woning geldt als onderpand voor deze lening. Vandaar dat voor deze bijzondere lening een akte wordt opgesteld. Zo is het voor beide partijen, voor u en voor de bank, goed geregeld.

Huis als Familiebezit

Bij een huis dat onderdeel is van het familiebezit, liggen de zaken soms wat anders dan voor een reguliere woning. Het heeft soms ook te maken met de ligging en met tradities.

Wij hebben speciefieke kennis en ervaring in huis om tot goede oplossingen te komen. Een bijzonder huis, een boerenwoning of een familielandgoed. Het vraagt om een andere kijk op de zaak.

Wij kennen de buurt en de omgeving. Wij weten wat er speelt bij onroerend goed. Wij zijn gespecialiseerd in agrarisch recht. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat wij het goed voor u en uw familie kunnen regelen.

Onderwerpen op deze pagina
  • Huis kopen
  • Huis verkopen
  • Hypotheek
  • Huis als familiebezit
zomer notaris huis hypotheek